Pesakit mati di hospital setiap jumaat - Apa yang pelik?


Salah sebuah katil di dalam bilik ICU sebuah hospital ternama(nama tidak boleh disebut) kerap mengalami kejadian pelik.. Setiap pesakit yang ditempatkan disitu pasti akan meninggal pada satiap hari Jumaat pagi tanpa mengira umur, jantina atau tahap kesihatan mereka.. Perkara ini sangat membingungkan para doktor... Lalu para doktor memutuskan untuk memantau katil tersebut...
 

Apabila tiba hari Jumaat yang berikutnya... beberapa doktor bersiap sedia untuk mengenal pasti penyebab kepada kematian di katil tersebut. Seorang pesakit lelaki sedang tidur di katil misteri.

Masa berputar... pukul 08:00am... 08:30am sehingga jam 9.00 am...tak nampak apa2 tanda yang pelik...

Pada jam 10.00p.m tiba-tiba...... Pintu bilik ICU itu terbuka....kesemua doktor dan staf terkejut dan agak takut..tapi mereka diam kan saja.. Kemudian ternampak bayang2 seperti orang masuk ke dalam bilik itu....kelihatan seperti makcik timah.. Seorang pekerja sambilan sebagai pencuci yang hanya bertugas setiap hari jumaat..memang kerja die mencuci tempat itu seminggu sekali...dia masuk ke bilik itu... mendekati katil keramat tersebut... dan terus mencabut soket elektrik untuk alat bantuan pernafasan pesakit tersebut dan menggantikannya dengan 'plug vacum cleaner'nya....dan mencuci bilik itu seperti biasa yang di lakukan nye pada jumaat2 lepas..

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RECENT POSTS

POPULAR POSTS