Rumah transparent di Jepun (11 Gambar)


Kita tahu bahawa negara Jepun merupakan antara negara berstatus negara maju yang semakin hari semakin maju dengan teknologi yang mereka ada. Tidak ketinggalan juga di negara Jepun terdapat sebuah rumah yang transparent dibina di kawasan perumahan. Apa yang menarik tentang rumah ini, orang kat luar boleh nampak apa yang orang kat dalam rumah tu buat..nak pula saya tau macam mana dia design bilik mandi..transparent juga ke haha..apa2pun jom kita lihat rumah transparent ini..






























Gambar mixture Illustration dan Photo Manipulation yang kreatif (11 Gambar)


Kita semua suka memanipulasikan foto kerana ia adalah seni yang semakin popular dan ia digunakan pada hampir semua media cetak iklan dan fotografi. Artis menggunakan terlalu banyak alatan yang berbeza dan teknik untuk memberi inspirasi kepada kita.Sebelum ni saya ada tunjukkan Gambar Lukisan konsep yang cool tempohari. Hari ini mari kita lihat pula hasil karya seni campuran yang sangat menarik dan kreatif yang dicipta oleh Allen Solly untuk inspirasi kita.










Wajah artis hollywood pelanduk dua serupa (12 Gambar)


Mari kita lihat wajah artis hollywood yang hampir-hampir sama rupa..biasa la orang kata pelanduk dua serupa..macam kembar seiras la katakan haha..gambar yang paling last tu paling best..korang tengok la sendiri..

hahahaha...

Chelsea muncul juara Liga Juara-Juara Eropah (video)


KELAB Liga Perdana Inggeris, Chelsea muncul juara Liga Juara-Juara Eropah 2011/12 selepas menewaskan kelab Jerman, Bayern Munich 4-3 menerusi penentuan sepakan penalti di Allianz Arena, awal pagi tadi.

Jaringan Thomas Muller menerusi tandukan pada minit ke-82 tampak meletakkan Bayern di kedudukan terbaik untuk bergelar juara buat kali kelima pada aksi final di laman sendiri itu.

Namun Didier Drogba mengheret perlawanan ke masa tambahan apabila berjaya menyamakan kedudukan buat Chelsea, dua minit sebelum aksi 90 minit berakhir untuk kedua-dua pasukan terikat 1-1.

Pada masa tambahan, Bayern sekali lagi berpeluang berada di hadapan apabila dihadiahkan sepakan penalti pada minit ke-95, namun sepakan diambil Arjen Robben berjaya pula diselamatkan penjaga gol Chelsea, Petr Cech.

Kedudukan 1-1 terus kekal sehingga tamat 120 minit permainan bagi mengheret ke penentuan sepakan penalti.

Tiga sepakan awal Bayern yang disempurnakan Philipp Lahm, Mario Gomez dan Manuel Neuer gagal diteruskan Ivica Olic dan Bastian Schweinsteiger apabila sepakan mereka berjaya dinafikan Cech.

Sebaliknya Chelsea yang gagal pada sepakan pertama menerusi Juan Mata, berjaya menyempurnakan baki empat sepakan selepas itu yang diambil David Luiz, Frank Lampard, Ashley Cole dan Drogba.

Ini merupakan kali pertama Chelsea berjaya menjuarai Liga Juara-Juara Eropah selepas mereka gagal pada 2008 apabila tewas kepada Manchester United di pentas final.

Sumber : mynewhub.my


Kucing lagak ngeri (video)


Kadang-kadang kucing ni pandai juga buat lawak,tersenyum juga rasanya bila tengok video aksi kucing ni buat lagak ngeri haha..apa-apa pun korang tengok la sendiri video yang pendek ni selama 12 saat..



Sekitar gambar Stadium Euro 2012 di Poland dan Ukraine (8 Gambar)


Tidak lama lagi deman EURO 2012 akan melanda peminat fanatik bola sepak, Euro 2012 akan berlangsung pada bulan June 2012 ini..Euro 2012 kali ini akan diadakan di negara Poland dan Ukraine yang bersama-sama menganjurkan EURO 2012 ini..Mari kita melihat sekitar Stadium di Poland dan Ukraine yang mana menjadi tempat pertemburan untuk menjuarai EURO 2012,sebelum ini negara Spain menjadi juara EURO 2008..kesemua stadium ialah 8 buah stadium dimana 4 stadium di Poland dan 4 stadium di Ukraine..

UKRAINE

KIEV: OLYMPIC STADIUM


LVIV : NEW LVIV STADIUM

KHARHIV : METALIST STADIUM

DONETSK : DONBASS ARENA

POLAND

WARSAW : THE NATIONAL STADIUM

GDANSK : THE PGE ARENA



POZNAN : CITY STADIUM

WROCLAW : MUNICIPAL STADIUM

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RECENT POSTS

POPULAR POSTS